Oci i esport

El Pallars Jussà ofereix moltes possibilitats per fer de la pràctica de l’esport una aventura apassionant. L’emplaçament del municipi de Conca de Dalt en el centre de la comarca, fan d’aquest un punt de partida idòni per realitzar diferents activitats.

El seu emplaçament, al peus de la Reserva Natural de Boumort, fa possible l’excursionisme a peu, a cavall o en bicicleta de muntanya, de manera que s’adquireixen noves dimensions en estar en contacte directe amb la natura.

La seva proximitat al pantà de Sant Antoni permet la pràctica d’activitats nàutiques en totes les seves especialitats: piragüisme, esquí nàutic, la vela, el windsurfing…

La privilegiada situació de la comarca entre l’alta i la mitjana muntanya, fa que compti amb una rica i variada fauna. En la caça major destaquen l’isard i el porc senglar, i en la menor, la perdiu roja i la xerra, les guatlles, les llebres i els conills, aquests últims especialment a la Conca de Tremp.

A la Noguera Pallaresa, juntament amb els seus afluents, la pesca brinda també força possibilitats. Al Pantà de Sant Antoni, d’aigües tranquil-les i atemperades, hi abunden determinades espècies: la carpa, el black-bass, etc.

Els imposants congostos excavats pels rius, Terradets i de Collegats, són el marc idoni per a la pràctica de l’escalada artificial en roca, la pràctica de l’espeleologia, el descens de barrancs, l’escalada lliure, aèria i acrobàtica, i també, la pràctica de l’ala delta en el roc de Pessonada o en el Montsec.

La riquesa geològica de la comarca, en especial referència als congostos i les coves. A nivell internacional la nostra comarca és un punt de referència important en l’estudi de la composició i l’evolució del planeta.

Foto escalada Foto Cova

© Conca de Dalt - Nota legal

Avinguda Estació 62, baixos - 25500 La Pobla de Segur (LLEIDA)
Telf. 973 680 092 - Fax. 973 681 213
Email. ajuntament@concadalt.ddl.net