Natura

L’emplaçament del municipi de Conca de Dalt al Pirineu occidental, on conflueixen les serres de Boumort, Pessonada i Carreu les anomenades serres del pre-pirineu fan de tot el conjunt un marc que pel seu interès geogràfic, geològic, històric i natural (flora i fauna), ha sigut catalogat, per la Generalitat de Catalunya, com una àrea d’elevat interès dins del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN).

La Reserva Nacional de Boumort és un indret privilegiat de contacte amb la naturalesa i amb diferents espècies animals com són els cérvols, els voltors i el trencalòs.

Constitueix un punt d’interès rellevant tant per la seva bellesa pròpia com per la llibertat en què viuen els animals. Ofereix un marc idoni per visitar i per a realitzar rutes molt diverses i estudis en base a la flora i la fauna.

Foto Planta

També hi han zones d’especial interès per la protecció d’animals. Destaquen la del congost de Collegats a la Noguera Pallaresa i la del congost de Mont-Rebei a la Noguera Ribagorçana on les llúdrigues gaudeixen de total llibertat.

Foto Cérvol Foto Voltor Foto Trencalós Foto Llúdriga

© Conca de Dalt - Nota legal

Avinguda Estació 62, baixos - 25500 La Pobla de Segur (LLEIDA)
Telf. 973 680 092 - Fax. 973 681 213
Email. ajuntament@concadalt.ddl.net